HeartRunner

tillsammans med HeartRunner har Spring vidareutvecklat SMSlivräddare; en prisvinnande app som kan förändra liv på riktigt. Den är skapad för att rädda liv.
130 000+
Nedladdningar
6
Vunna priser
1 500
besvarade larm

Utmaningen:

För oss låg den i att vi tog över ett redan befintligt projekt. Vi jobbar med support och vidareutveckling av appen för iOS respektive Android. En annan faktor är att det är flera aktörer involverade såsom SOS Alarm och flera olika regioner i Sverige. Inte minst innebär detta ett tätt samarbete med danska partners då samtliga danska regioner använder tjänsten. Det är också viktigt att appen är kopplad till räddningstjänsterna i respektive region, och där kan processerna skilja sig åt.

Processen:

Vidareutvecklingen sker i Xamarin, med stöd av UX-design. Back-end utvecklingen sker i Norge genom företaget UMS. Utvecklingen sker i nära samarbete med HeartRunner och de partners som är delaktiga i tjänsten. Det har anordnats fokusgrupper, workshops och användartester för att säkerställa att tjänsten görs så användarvänlig som möjligt, för att rädda så många liv som möjligt.

Lösningen:

Användare laddar ner appen om de har dokumenterad kunskap inom hjärt- och lungräddning och får ett larm skickat till sig ifall de skulle befinna sig i närheten av en nödsituation där de skulle kunna vara till hjälp. Du får detta larm när ett misstänkt hjärtstopp rapporteras till 112 nära dig. Tanken är att appen skall få någon på plats innan räddningspersonal kunnat ta sig till platsen, då det är väldigt viktigt att en person som drabbats av plötsligt hjärtstopp får hjälp så fort som möjligt.Systemet är även kopplat till Hjärtstartarregistret och hjärtstartare som finns i närheten visas i appen, så du kan hämta en på väg till den drabbade. Systemet är skapat tillsammans med experter för att till fullo utnyttja de livräddande resurser som redan finns i samhället.SMSlivräddare har bland annat vunnit pris som första plats i inUse Award 2019, ett pris som delas ut varje år till en svensk app/lösning som gör sina användares liv lättare. Tjänsten har också fått utmärkelse som en ledande innovation under KI Innovations 20-årsjubileum.SMSlivräddare finns förutom i Sverige, i Danmark där appen heter Hjerteløber och företaget planerar nu för fortsatt internationell expansion till Finland och Island.

Kompetenser och metoder i detta projekt

  • Front-end/
  • UX design/
  • Visual design/
  • Business impact mapping/

Vill du diskutera
ett projekt?

Discuss a project with ayond
+46 72 - 507 33 33