Intelleqt och ayond går samman och bildar Spring

4 feb 2020
Intelleqt och ayond går samman och bildar Spring

De digitala byråerna Intelleqt och ayond har under många år haft ett nära samarbete i kundprojekt. Nu går vi samman och bildar Spring under ledning av VD Johanna Särnå.

Vi har under 2019 arbetat tillsammans på ett banbrytande eHälso-projekt, och har nu beslutat att vi slår oss samman för att kunna erbjuda kunderna ett starkare erbjudande och en djupare expertis inom digitalisering. Tillsammans är vi ett 40-tal experter inom digitalisering, med stor erfarenhet av innovativa uppkopplade tjänster.

-Genom sammanslagningen skapar vi ett spännande innovationsbolag som ger oss en unik möjlighet att stötta våra kunder än mer i deras digitala innovationsprocesser, såväl tekniskt, visuellt, som verksamhetsmässigt. Det innebär också att vi kan ta oss an fler och större projekt. Vi delar en gemensam syn på digitaliseringens möjligheter där vi ser en stor efterfrågan från våra kunder som vill stärka sin affär genom att skapa och realisera egna innovativa digitala tjänster, betonar Johanna Särnå, VD.

-Ett exempel på en spännande innovation vi utvecklat är vår egen tjänst DiMiOS, ett enkelt sätt att mäta och utveckla en organisations digitala mognad. Tjänsten är framtagen i nära samverkan med forskare på Göteborgs Universitet och används på bred front inom offentlig sektor, säger Andreas Nilsson, ansvarig för forskning och affärsutveckling på Spring.

-Gemensamt har vi drygt 100 kunder som exempelvis Länsförsäkringar, Husqvarna och Fortum Charge & Drive, som vi kommer att kunna ge ett än starkare erbjudande till. Dessutom arbetar vi vidare med våra interna innovationsprojekt, både existerande och nya. Vi kommer också att fördjupa samverkan med ledande forskningsgrupper inom digitalisering och entreprenörskap både i Sverige och utomlands, säger styrelseordförande Thomas Arctaedius.

Vi vill nu hjälpa våra kunder att stärka sin affär genom att skapa och realisera innovativa digitala tjänster. Vårt mål är att driva större utvecklingsprojekt, som omfattar såväl design och utveckling och vi söker nu fler seniora kollegor som vill vara med på vår spännande resa.

Om Spring
Den digitala byrån Spring har ett 40-tal anställda och ett antal knutna underkonsulter till sig och erbjuder innovativa digitala tjänster både till startups såväl som stora bolag. Vi har samarbetspartners i Storbritannien och Ukraina. Företaget kännetecknas av innovation där samtliga anställda har möjlighet att driva egna innovationsprojekt. Bland kunderna märks Länsförsäkringar, HeartRunner, Husqvarna och Fortum.

Pressrelease.

Vill du diskutera
ett projekt?

Discuss a project with ayond
+46 72 - 507 33 33