Fortum - Charge & Drive

en av de ledande leverantörerna av laddstationer för elbilar i Norden med över 2200 stationer, synliga och bokningsbara med hjälp av en app som Spring byggt och designat.
Störst
Största leverantören i Norden
30
B2B Kunder
2200+
Laddstationer

Utmaningen:

För att hålla jämn takt med den växande elbilsmarknaden och Charge & Drives globala expansion fick Spring fortsatt ansvar för UX och gränssnittsutveckling för den nya appen som släpptes i maj 2018. Samarbetet med Charge & Drive började 2013 då företaget behövde UX och UI expertis, och senare Front-end utveckling. Då fanns Charge & Drive enbart på iOS, därefter har Spring skapat en mer flexibel lösning där användare kan hitta och använda laddstationer på vilken plattform som helst. Nu, ett par år senare, i en expanderande marknad och med nya användarbehov fanns behov att uppdatera systemet och få design och utveckling närmre slutanvändarnas behov.

Processen:

För att fullt förstå slutanvändarna och för att möta framtida behov utförde Spring en förstudie i världens mest utvecklade och mogna elbilsmarknad – Oslo, Norge. Baserat på djupgående intervjuer och workshops tillsammans med faktiska användare designade Spring nya funktioner samt förbättrade existerande. På front-end sidan undersökte arkitekten vilka plattformar som borde användas och hur man bäst samlar API:er.

Charge & Drive product image

Lösningen:

Genom en React Native-app kan användare nu dra nytta av Charge & Drive på både Android- och iOS-enheter. Användare kan söka på laddstationer i den inbyggda Google-kartan samt betala för sin laddning i appen. I kommande version kommer användare även kunna boka laddstationer i förväg för att effektivt planera sin körning. Utöver appen byggde Spring en webbaserad portal som Fortum kan använda för att administrera och skräddarsy lösningar för sina B2B kunder.

Kompetenser och metoder i detta projekt

  • Front-end/
  • UX design/
  • Visual design/

Vill du diskutera
ett projekt?

Discuss a project with ayond
+46 72 - 507 33 33