Välkommen Daniel - AD på Spring!

22 nov 2021
Välkommen Daniel - AD på Spring!

Välkommen till Daniel som nyligen börjat som Art Director på Spring. Daniel jobbar just nu med projekt för White Arkitekter och Stronghouse.

Berätta lite om dig själv Daniel!

Jag har lång och bred erfarenhet som AD både i design och kommunikation. Främst från reklam- och designbyråer, men jag har också arbetat direkt mot kunder som konsult och drivit egna byråer. Nu senast har jag jobbat mycket med mat- & dryckesrelaterade uppdrag, bland annat med Arvid Nordquist, IKEA, 7eleven och Smak av Gotland. Jag har även arbetat länge med Atrium Ljungberg. 

Jag ser mig själv som en hybrid då jag rör mig gränslöst mellan digitala och tryckta miljöer. Klart det finns skillnader idag i alla kanaler, men till syvende och sist handlar det fortfarande om att skapa värde och att tydliggöra produkten/tjänsten för användaren/målgruppen.

AD-rollen är väldigt bred, idag kanske bredare än någonsin. Det är spännande på många sätt då man arbetar tillsammans med UX-designers i det analytiska arbetet. Att i utforskande processer omvandla frågor och insikter till ett resultat som gör det visuella designarbetet ännu mer relevant och unikt. 

Jag har en också en passion för företagsidentitet. Det är kanske ännu viktigare idag för att sticka ut och skapa en uthållighet i bruset därute. 

I min yrkesroll är jag positiv, nyfiken och analytisk. Samtidigt som jag är social och gillar energin i mötet med kunder och kollegor kan jag också gå igång på den detaljorienterade delen i AD-rollen. Att till exempel sitta med hantverket i typografi och pilla med system eller manualer. 

Min fritid delar jag helst med min familj eller tillsammans med vänner. Gärna över en lång härlig måltid, en konsert eller en utställning.

För att se mer av Daniels projekt, kolla in hans portfolio här

Spring växer och blir fler - läs mer om att jobba på Spring!

Vill du diskutera
ett projekt?

Discuss a project with ayond
+46 72 - 507 33 33