Nu tar vi tag i det digitala arvet i offentlig sektor

11 dec 2020
Nu tar vi tag i det digitala arvet i offentlig sektor
Tillsammans med forskare på Göteborgs universitet drar vi igång ett projekt vars mål är att utveckla ett verktyg för att identifiera, analysera, klassificera och visualisera digital infrastruktur i offentlig sektor.

Projektet och kommande verktyg går under namnet DIOS, Digital Infrastruktur i Offentlig Sektor.

DIOS är ett verktyg som hjälper offentlig sektor att hitta dåliga, dyra och osäkra system, samt identifierar system med överlappande funktionalitet.

DIOS kommer hjälpa offentlig sektor till besparingar i miljardklassen genom att onödiga licenser sägs upp, det kommer även leda till säkrare system som är öppna för vidare tjänsteinnovation. Slutresultatet är en bättre fungerande offentlig förvaltning med förmåga att erbjuda sina medborgare innovativa tjänster.

Just nu medverkar kommunerna Burlöv, Sundsvall, Mellerud, Uddevalla, Linköping och Skellefteå. Uppsala universitet är också med som tidig användare av DIOS.


”En ändamålsenlig digital infrastruktur skapar helt nya möjligheter för offentlig sektor att både driva Innovation och samtidigt spara massor av pengar” säger docent Johan Magnusson på Göteborgs universitet.

Är du intresserad att höra mer om möjligheterna DIOS, Digital Infrastruktur i Offentlig Sektor? Kontakta gärna Andreas Nilsson på Spring.

Vill du diskutera
ett projekt?

Discuss a project with ayond
+46 72 - 507 33 33