Mahjongclub live på asiatiska marknaden

29 maj 2020
Mahjongclub live på asiatiska marknaden

Nu släpps brädspelet Mahjong online. Det är ett “skill based" turneringsspel där de bästa spelarna får prispengar. Användarna kan spela från både dator och mobila enheter. Spelet finns på fyra olika språk och nyttjar närmare tio olika betallösningar.

Spring har under våren tagit över utvecklingen för sajten www.mahjongclub.com som lanserades nu i maj 2020. Spring fortsätter nu med vidareutveckling och support. Vårt team omfattar både utvecklare i Sverige och på olika platser i Asien.

Mahjong club planerar för ytterligare lanseringar av asiatiska brädspel och vi ser fram mot ett fortsatt spännande samarbete!

 

Om spelet:

Mahjong är ett kinesiskt sällskapsspel och har spelats sedan 1600-talet. Spelet spelas vanligtvis med fyra deltagare och kräver både skicklighet och planering men även en del tur.

Ett mahjongparti spelas fyra ronder för varje vind, dvs 16 ronder, och den spelare som erhållit flest poäng efter 16 ronder vinner partiet. En rond avslutas med att en spelare som inte sitter som östans vind erhåller mahjong. Om ingen spelare erhåller mahjong delas inga poäng ut och ronden spelas om.

Mahjong spelas med 136 eller 144 spelbrickor, så kallade stenar. Numera är stenarna ofta gjorda av plast, men tidigare tillverkades de ofta av bambu och ben. Stenarna är indelade i sju serier: drakar, vindar, cirklar, bambu, tecken, årstider samt blommor. Varje serie består av ett antal valörer och fyra stenar av varje valör, undantaget årstider och blommor där det endast finns en av varje valör. Cirklar, bambu och tecken har 9 valörer (1-9), vindar har fyra valörer (nordan, östan, sunnan och västan) och drakar har tre valörer (röd, grön och vit). Vid spel med 136 stenar plockas blommorna och årstiderna bort.

Vill du diskutera
ett projekt?

Discuss a project with ayond
+46 72 - 507 33 33