En tävlingsplattform för gamers & influencers

2 jun 2020
En tävlingsplattform för gamers & influencers

Tourn meddelar stolt att de nu har lanserat challenge.gg som erbjuder spelare över 18 år att spela skill games mot andra spelare i världen. Med detta når Tourn 350 miljoner spelare, initialt på Fortnite. Det unika med detta är att challenge.gg är öppet för spelare på samtliga plattformar som Fortnite erbjuder till sina spelare.

 

Det har tidigare saknats en skill games plattform av detta slaget där spelare på mobilen skall kunna mäta sig med spelare på konsol eller PC. “Vi vill kunna erbjuda ytterligare en dimension av spänning när man spelar Fortnite. Att spelare på olika plattformar kan mätas mot varandra är något helt unikt och vi är väldigt nöjda med att kunna erbjuda detta”, säger Robin Stenman, VD för Tourn.

 

Tourn lanserar challenge.gg tillsammans med YONYFY som har utvecklat tekniken och äger den bakomliggande plattformen. “Kombinationen Tourn och YONYFY är riktigt spännande och tillsammans har vi verkligen öppnat upp för en helt ny dimension inom e-sport. Vi kommer lägga till många fler stora e-sport spel och vårt samarbete kommer kunna pågå under flera år", säger Fredrik Aldegren, en av YONYFYs grundare.

Spring är delägare i YONYFY och Spring har under senaste året hjälpt till med utveckling för både Tourn och YONYFY.

I och med lanseringen av challenge.gg kan Tourn nu erbjuda en skill games tjänst som är tillgänglig för hela världen. “Challenge.gg kompletterar vårt ecosystem på ett bra sätt med tydliga kopplingar med både Nagato och Charge” säger Robin Stenman VD.”

 

Tourn har genom Nagato ett stort nätverk av e-sport streamers i Sydamerika samt goda kopplingar med e-sports profiler tack vare Charge som drivs av kunniga namn som Joachim Rittenfeld Hofvenschiöld, Fidan Gutaj och Daniel Samuelsson som har bakgrunder från bla NIP, ESL och G-loot.

Se pressrelease via Cision.

Det här är Tourn:

- Tourn Agency som jobbar med reklamsamarbeten för landets ledande influencers.

- Nagato; ett Youtube nätverk certifierat av Google.

- Charge; en löne-plattform för e-sport profiler.

Vill du diskutera
ett projekt?

Discuss a project with ayond
+46 72 - 507 33 33